Facebook

Diapozitív stresszoldás

A magzati lét a védettség, a harmónia időszakának képzetét ébreszti fel bennünk. Pedig nem is sejtjük, hogy életre szóló sérüléseink, stresszeink jelentős hányadát különös módon épp az anyaméhben szerezzük meg. Sejtjeink ugyanis, mint a filmkockák, mindent rögzítenek. Ezért az anyának nagy a felelőssége, hogy mi rögzül gyermeke sejtjeiben.

A diapozitív metódus egy olyan bioenergetikai stresszoldó módszer, ami épp ezeket, a születés előtt, a magzati létben összegyűjtött stresszeket igyekszik oldani.
Ez azért hatékony módszer, mert ha ezeket a rögzült stresszeket fel tudjuk oldani, testi szinten is látványos javulás fog bekövetkezni.

Fontos befolyásoló tényező, hogy az anyának milyen volt a terhesség alatt az érzelmi élete. Mindaz, ami vele történik, ugyanis sejtszinten rögzül a magzatban, s egész életét, kapcsolatait és egészségét befolyásolhatja a későbbiekben.

Már annak is nagy jelentősége van, hogy milyen körülmények között fogant a kisbaba, szeretetteljes, érzelem teli módon, kívánt vagy nagyon is nem kívánt a léte, s az sem közömbös, hogy miként fogadja például a leendő anya terhességének hírét.

stresszoldas_02A diapozitív metódus szerint minden méhen belüli élmény diakockánkként rögzül életünk filmjén, s születésünk után az itt “megtanultak” és átéltek szerint fogunk reagálni a különféle helyzetekre is. Ezt a “fényképezést” – rögzítést az emberi testen kialakult emlékező meridiánok teszik lehetővé, de ugyanezen meridiánok (idősínek) segítségével történik a rögzült feszültségek oldása is.

Minden új kihívás hasonlít egy új megszületéshez, minden folyamat a méhen belüli fejlődéshez, vagyis úgy fogunk hozzáállni ezekhez a helyzetekhez, ahogyan magzatkorunkban „megtanultuk”: rendszerint félelemmel, pánikkal, behúzódással, dühvel. Ilyenkor „fényt kap” a régi diakép-emlék, és agyunk újra levetíti a régi történés érzelmi hatását. Ez mintegy rávetítődik a jelen élethelyzetre, befolyásolja azt. A felnőtt ember pedig értetlenül áll, és nem tudja, vajon miért okoz benne olyan görcsös félelmet mondjuk egy munkahely váltás, vagy egy párkapcsolat. A hagyományos pszichológia is csak a születésig keresi a traumatikus emlékeket, az ezotéria pedig az előző életekben. A diapozitív metódus a kettő közötti szakasszal, a korábban elhanyagolt méhen belüli idővel foglalkozik.

Tudjuk, hogy a mai rohanó világban nehezen lehet elkerülni a negatív behatásokat, de ez a módszer óriási segítség lehet a nap mint nap rögzült stresszek oldására. Mivel a fogantatástól-születésig tartó idősín egybeesik a gerinc vonalával, a reflexzónáknak megfelelően, a kezelés alatt a szervrendszerek egymás után oldódnak, elengedik a mindennapi életünk során rárakódott gondokat.

 Ez a módszer nem verbális, hanem cselekvő. Nem kell megbeszélni a problémákat. Kaput nyitunk, hogy a feszültség távozhasson.

 

A kezelés
Ahogy a test megformálódik az anyaméhben, úgynevezett idősínek, emlékező meridiánok is kialakulnak az emberi testen. A legfontosabb ezek közül a belső talp élen húzódik, egy másik a gerinc mentén, egy harmadik pedig a koponya tengelyén. A diapozitív metódus során a páciens nyugodtan fekszik, 40 percen keresztül anyai szívhangot hallgatva, a kezelést végző pedig igen finom érintéssel masszírozza a talp él vonalát a hüvelykujj ízületétől (fogantatás) lassan haladva az Achilles-ínig (megszületés). A legtöbbször békés alvás következik, azonban az is előfordul, hogy a páciens emlékezetébe betörnek a régi emlékek, és a teste reagál, sőt akár méhen belüli emlékképeket is láthat (a magzat nem vak, ki-kinyitja a szemét, és a hasfalon átszűrődött vöröses fényben látja a méhlepényt, a köldökzsinórt). De senki sem keresgéli az emlékeket, ezek az oldás során maguktól hozzáférhetővé válnak. Az „emlékező meridián” pontjainak gyengéd érintése aktivizálja a hozzá köthető emléket. Ez a regressziós (időben visszatérő) állapot nem hipnózis eredménye. Mindkét lábat kezeljük (20-20 percig), és a kezelést végző személy is érzi azt, amit a páciens, sőt, az ő elméjében is felbukkanhatnak a páciens emlék-képei és érzelmei. A kezelés során mintegy átíródik az emléksor, a fájdalmas „diaképek” átalakulnak érzelmileg semleges képekké. De ha valaki átalussza a folyamatot (mivel igen csendes, békés körülmények között, fekve zajlik), a hatás akkor sem kevesebb. Az elfojtott, az elraktározódott, nyomasztó érzések folyamatosan felszínre kerülnek és azonnal oldódnak. A kezelés hatására az érzés megtalálja saját helyét a múltban és a tünet törlődik. Egy, vagy néhány ismétlődő kezelés után a napi életben tapasztalható, hogy megszűntek a problémák.

Kinek ajánlott a módszer?

  • 0-100 éves korig mindenkinek, hiszen nincs olyan ember, aki ne rögzítene negatív információkat.
  • Kismamáknak, mivel magzatvédő hatása van. Esetlegesen bevitt negatív információkat azonnal lehet oldani. Az eredmény: minőségi anyatej-, egészséges, nyugodt gyermek, erős immunrendszer.
  • Kisbabáknak, minél közelebb a születéshez, annál gyorsabb az oldódás.
  • Hiperaktív, nehezen kezelhető, tanulási zavarokban szenvedő gyermekeknek
  • Stressz, pánikbetegség, depresszió esetén. Akinek önértékelési problémája van.
  • Aki szorongásokkal, félelmekkel küszködik.
  • Aki túlzottan kimerültnek, stresszesnek érzi magát. Krónikus,súlyos betegeknek, lelki tényező stressztelenítésére.

Hogyan történik a kezelés?

A kezelés a lábfej belső oldalán történik, előbb a jobb, majd a bal lábon. A kezelés ideje kb. 40-50 perc, mely idő alatt a kezelt személy a hátán fekszik csukott szemmel, és hagyja, hogy a teste megkönnyebbüljön.

 Javasolt kezelési ritmus:

 • „Átlagos” stressz-szinten: általában az első egy-két hónapban hetente egy kezelés javasolt, majd a második-harmadik hónaptól kéthetente egy dia-kezelés, később pedig havi egy szinten tartó kezelés elegendő.
 • „Emelt” stressz-szint esetén (akik sok felelősséget cipelnek, zaklatott minden napokban élnek) mindenképp szükség van a heti egy kezelésre, addig, míg a stressz-szint láthatóan csökken, utána lehet kéthetente, majd a havi egy szinten tartó kezelésre váltani.
 • „Túl magas” stressz-szintnél (gyógyító tevékenységet végzők, akik magukra veszik mások problémáit, gyakran kerülnek beteg-, fárasztó energiákkal kapcsolatba) rendszeresen szükség lehet heti egy kezelésre.

Mint tudjuk, a negatív behatások, érzelmi traumák gyengítik immunrendszerünket és megbetegítik a testet. A diapozitív stresszoldás szellemi feszültség-mentesítéssel harmonizálja energetikai rendszerünket. Korlátokat bont le, erősíti az önbizalmat, egészségesebbé, munkabíróbbá, kitartóbbá tesz minket, és az élet örömeinek élvezésére alkalmasabbá válunk.

stresszoldas_01_b